donderdag 3 januari 2008

Librarything

Op Librarything laten je boeken zien wie je bent. Voer in wat je nu leest of voeg meteen je hele boekencollectie toe. Sommige leden hebben hun complete boekenkast op de site ingevoerd. De site gebruikt gegevens van bibliotheken en boekhandels, zodat de meeste titels gemakkelijk zijn in te voeren door te zoeken op auteursnaam of woorden uit de titel. De site heeft nu ook gegevens van de Koninklijke Bibliotheek en boekhandels Bol en Bruna opgenomen in het databestand.

Aan de hand van hun catalogus kunnen gebruikers contact leggen met andere lezers. Er zijn talloze discussiegroepen, bijvoorbeeld van mensen die tegelijk hetzelfde boek lezen. Ook is te zien welke leden een collectie hebben die deels overlapt met de eigen. Of welke gebruikers ook precies dat ene boek hebben. Er zijn door leden geschreven recensies, foto’s van de cover, gegevens over de schrijver en nog veel meer.
Net als bij sociale netwerksites kun je andere leden een berichtje sturen, of uitnodigen als ‘vriend’. Tot 200 boeken is Librarything gratis. De site is in het Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten