dinsdag 1 januari 2008

Op zoek naar een songtekst?

Lyricwiki is een wiki met songteksten, gestart begin 2006. Met meer dan 400.000 pagina’s is het één van de grotere wiki’s op Internet.
In Lyricwiki kan gezocht worden op artiest, titel, genre of taal. Zoeken op woorden kan ook of stukje tekst uit een liedje. Het geheel wordt opgeluisterd met trivia en handige links.

Wiki's bieden een revolutionaire manier van werken op het internet. Iedereen kan teksten schrijven, teksten van anderen aanpassen en onmiddellijk publiceren. Het meest bekende voorbeeld van een wiki is Wikipedia , een online encyclopedie in zeer veel verschillende talen, die geschreven wordt door zijn gebruikers. Er zijn nu zoveel wiki’s dat er een Wikiindex is ontwikkeld.

Een Wiki is een (web)toepassing, waarmee webdocumenten gezamenlijk kunnen worden bewerkt, zonder dat de inhoud door deskundigen moet worden geredigeerd en/of geaccepteerd. Het woord wiki wiki komt uit het Hawaïaans en heeft de betekenis van 'snel, vlug, beweeglijk'. WikiWikiWeb werd ontworpen door Ward Cunningham, die het concept uitvond en er de naam Wiki aan gaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten