donderdag 24 maart 2011

Het Verhalenarchief























Het Verhalenarchief verzamelt persoonlijke verhalen: familiegeschiedenissen, vrolijke, droevige, alledaagse en soms wonderlijke lotgevallen. Het Verhalenarchief is onderdeel van de website van het Nationaal Archief. Sinds 2009 verzamelt het Verhalenarchief verhalen aan de hand van thema’s: de bevrijding, de eerste gastarbeiders, de Nederlandse geschiedenis in New York en verhalen van kinderen van ‘foute’ Nederlanders. Ieder jaar wordt minstens één nieuw thema aan dit online archief toegevoegd.

Het Nationaal Archief biedt met Het Verhalenarchief een platform om de verhalen op te schrijven, de herinneringen van anderen te lezen en om op elkaar te kunnen reageren. Iedereen die zijn verhaal wil vertellen is welkom op het Verhalenarchief. Het verhaal mag maximaal 500 woorden bevatten. Foto’s, video’s en persoonlijke documenten zijn ook welkom.

Op de site van Het Nationaal Archief bevat verder het Jaren 70 Verhalenarchief  en  Top 2000 Verhalenarchief,  persoonlijke verhalen rond songs uit de Top 2000.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten