maandag 30 maart 2020

Kinderboekenschrijvers maken voorleesserie over kinderen in quarantaine


Maandag 30 maart verschijnt de eerste aflevering van Huisarrest, een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten.  De serie wordt geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. De eerste aflevering is van Maren Stoffels; de dag erna wordt het verhaal verder verteld door collega-schrijver Anna van Praag. Andere schrijvers zijn onder anderen Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Sanne Rooseboom en Abdelkader Benali, die tekende voor de ontknoping. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. De serie is een raamvertelling, geïnspireerd op de Decamerone van Boccaccio.

Huisarrest is een initiatief van stichting De Schoolschrijver en KB de nationale bibliotheek om basisscholen te helpen op afstand leesplezier te bieden aan kinderen. De serie laat kinderen thuis genieten van verhalen, naast het huiswerk dat ze moeten doen.  Na het voorlezen ook een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek.

De afleveringen zijn vanaf maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen en terug te kijken via www.jeugdbibliotheek.nl/huisarrest en www.deschoolschrijver.nl/huisarrest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten