donderdag 23 mei 2019

VakantieBieb: het zomercadeautje van de Bibliotheek.

In de VakantieBieb vind je dit jaar weer een mooie en diverse selectie e-books. Voor volwassenen zijn dit er twintig, voor de jeugd zelfs dertig. De VakantieBieb opent op 1 juni voor kinderen en jongeren. Op 1 juli komen de e-books voor volwassenen erbij.

Jeugdboeken in de VakantieBieb voor kinderen van 6 tot 9 jaar zijn bijvoorbeeld Die mop is top van Paul van Loon, Met opa door Europa van Tamara Bos en Rollebollen met de Romeinen van Gary Northfield (het eerste deel van de Julius Zebra-serie) te lezen. Ook voor de leeftijdsgroep 9 tot 12 jaar zijn er jongens- en meisjesboeken beschikbaar, zoals Dromen van succes van Barbara Barend, Level 13, Game Over van Esther van Lieshout en Floor is smoor van Marjon Hofman.

Nieuw zijn de titels voor jongeren van 12 tot 18 jaar: voor de leeftijd 12 tot 15 jaar zijn er spannende boeken als Wild van Mel Wallis de Vries, Lichaam van licht van Jelmer Soes en het eerste deel van de serie Showstopper van Hayley Barker; voor de jongeren van 15 tot 18 jaar zijn onder andere de liefdesroman Onverwacht verliefd van Saskia Schouten en het spannende Fright Night van Maren Stoffels beschikbaar.

Vanaf 1 juli vind je ook twintig e-books voor volwassenen in de VakantieBieb. Ook hier weer een mooie spreiding van genres, met onder andere De heilige Rita van Tommy Wieringa, Weet ik veel van Mirjam Oldenhave, Ciao Sicilia van Marelle Boersma en Mag ik even iets tegen je aanhouden van Japke-d. Bouma.

Voor de liefhebbers van luisterboeken komt er weer VakantieLuisteren: dertien luisterboeken voor iedereen. Voor de volwassenen zijn dit allemaal titels die ook in de VakantieBieb zitten, onder andere De heilige Rita van Tommy Wieringa en Weet ik veel van Mirjam Oldenhave.

De VakantieBieb-app is open vanaf 1 juni en gratis beschikbaar via Google Play (Android) en de App Store (iOS). Houdt de pagina van de online bibliotheek in de gaten voor meer updates over de VakantieBieb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten