donderdag 3 oktober 2013

Natuurbeelden.nl: een unieke collectie bewegende beelden


Op de website Natuurbeelden.nl is de Collectie Nederlandse Natuurbeelden te vinden: een unieke collectie bewegende beelden van de natuur in Nederland en de Nederlandse Antillen. Sinds 2010 verzamelen 11 natuurorganisaties, verenigd in Stichting Natuurbeelden, samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid duizenden bijzondere shots van de natuur.

Bestaande, historische natuurfilmpjes worden aangevuld met nieuwe clips, aangeleverd door professionele filmmakers. Op deze manier wordt de komende jaren in totaal voor 650 uur aan bijzonder beeldmateriaal toegankelijk gemaakt en veiliggesteld voor de toekomst.
De collectie geeft een overzicht van de grote variatie aan landschappen, planten en dieren. De ruwe, ongemonteerde shots zijn bedoeld voor natuurorganisaties, onderwijs- en mediaprofessionals die het materiaal naar eigen inzicht verwerken en gebruiken in de klas, op het web of voor tv-producties.

De filmpjes zijn onderverdeeld in Dieren, Landschappen, Planten, geografisch op een wereldkaart en Dossiers. Natuurbeelden.nl is ook te vinden op YouTube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten