donderdag 28 maart 2019

Geef een prentenboek cadeau


De nieuwe titel van Geef een prentenboek cadeau is bekend: het prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuijs. Vanaf 5 april is het prentenboek Kikker is Kikker in de boekhandel te koop voor slechts € 2,00.
Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van onze grootste illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent.
De leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
Het geven van een boek kan een mooie impuls zijn voor leesplezier en leesbevordering. Door met z’n allen te lezen, laat je zien hoe leuk lezen is. Gebruik het geven van Kikker is Kikker daarom om leesplezier te stimuleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten